2009. október 10., szombat

Recept: almás fahéjas husi

Aki háztartást vezet, a harapni valót nem hozatja, és nem is főz rá senki családtag,  pláne, ha már gyermeke is van, annak örök dilemmája, hogy mit főzzünk vacsorára. Bevallom én kifejezetten szeretek főzni, sőt szeretek kísérletezni is, és új dolgokat kitalálni. Mivel manapság eléggé szoros időbeosztásom van, amit Emma igényei nagy mértékben befolyásolnak, így nem mindegy mennyi időt töltök a konyhában, de az sem elhanyagolható, hogy mi kerül az asztalra. 
Éppen ezért úgy döntöttem, néhány általam kedvelt -részben saját- receptet, ötletet megosztok veletek kedves olvasóim, hátha más is küzd hasonló gondokkal, és hátha sikerül néhány fincsi ötletet adni egy kellemes vacsorához. Íme a mai ajánlásom:

Almás-fahéjas husi
Hozzávalók:
2-3 db alma
kb. 15-20 dkg sajt
2db csirkemell
2-3 dl tejszín

bors
fahéj
köretnek ízlés szerint tészta (pl penne), esetleg rizs
Elkészítése:
A csirkemelleket először félbe, majd lapjával is megfelezve felvágjuk (a könnyebb és gyorsabb megsülés miatt), besózzuk, borsozzuk. Az almákat -ha nem túl vastag a héja akkor azzal együtt, így sütés után is egyben marad) felkarikázzuk, a sajtot felszeleteljük. Egy jénai edényt kivajazunk, majd elkezdjük pakolgatni: alulra husi, majd sajt, alma megszórva fahéjjal, és újra husi....a tetejére mindenképp sajt kerüljön. Amikor ez kész, az egészet leöntjük tejszínnel, és irány az előmelegített sütő. Kb. 15-20 percet sütjük fedő alatt, majd a fedőt eltávolítva megvárjuk míg picit megpirul a tetején a sajt.
Amíg a husi elkészül, nyugodtan meg tudjuk főzni köretként a tésztát, vagy a rizst. Így gyorsan hamar főtt, meleg ételt -és nem utolsó sorban finomat - lehet az asztalra varázsolni.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: