Éppen ezért úgy döntöttem, néhány általam kedvelt -részben saját- receptet, ötletet megosztok veletek kedves olvasóim, hátha más is küzd hasonló gondokkal, és hátha sikerül néhány fincsi ötletet adni egy kellemes vacsorához. Íme a mai ajánlásom:
Almás-fahéjas husi
Hozzávalók:
2-3 db alma
kb. 15-20 dkg sajt
2db csirkemell
2-3 dl tejszín
só
bors
fahéj
köretnek ízlés szerint tészta (pl penne), esetleg rizs
Elkészítése:
A csirkemelleket először félbe, majd lapjával is megfelezve felvágjuk (a könnyebb és gyorsabb megsülés miatt), besózzuk, borsozzuk. Az almákat -ha nem túl vastag a héja akkor azzal együtt, így sütés után is egyben marad) felkarikázzuk, a sajtot felszeleteljük. Egy jénai edényt kivajazunk, majd elkezdjük pakolgatni: alulra husi, majd sajt, alma megszórva fahéjjal, és újra husi....a tetejére mindenképp sajt kerüljön. Amikor ez kész, az egészet leöntjük tejszínnel, és irány az előmelegített sütő. Kb. 15-20 percet sütjük fedő alatt, majd a fedőt eltávolítva megvárjuk míg picit megpirul a tetején a sajt.
Amíg a husi elkészül, nyugodtan meg tudjuk főzni köretként a tésztát, vagy a rizst. Így gyorsan hamar főtt, meleg ételt -és nem utolsó sorban finomat - lehet az asztalra varázsolni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése