2009. október 12., hétfő

Recept: almás rántotta

Hmmm rántotta, talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, reggeliként sokan szívesen fogyasztják- csak aztán óvatosan a koleszterinnel :) - mégis azt gondolom már már elcsépelt receptjét egy picit meg lehet bolondítani, és ezáltal valami új, kellemes ízt kapunk.


Almás rántotta


Hozzávalók:
2-3 alma (ha szeretjük, bátran lehet használni)
3-4 tojás
1 fej hagyma
olaj

bors
Az almákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A tojásokat felverjük, a hagymát kockákra aprítjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, először az almákat kezdjük sütni benne. Amikor már majdnem megpuhultak (ezt az illata is elárulja), jöhet bele a hagyma, ezt is üvegesre pirítjuk. A felvert tojásokba pici sót teszünk, majd irány ez is a serpenyőbe. Innen már a jól ismert kevergetés a kívánt állagig. Borssal menet közben is megszórhatjuk, gyermekeseknél ezt inkább a végére hagynám, közvetlen tálalás előtt. Ha színes borsot használunk, azt a gyerkőcök is fogyaszthatják, hiszen az íze igen kellemes, de a csípős mellékhatás nélkül. 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: