Töltött paradicsom
Hozzávalók:
paradicsom (kb 2X annyi, mint ahány főre készíted)
kb 35-40dgk darált hús
só
bors
1cs friss petrezselyem
tejföl
A paradicsomok tetejét levágjuk, majd belsejét kanállal kiszedjük, ezeket apróra vágjuk és félre tesszük. A darált húst pici olajon elkezdjük sütni, sóval borssal ízesítve. A petrezselymet levelekre tépkedjük, ha zsenge a szára, akkor az is mehet bele, apró darabokra szeleteljük, és hozzá keverjük a húshoz. Amikor már majdnem készre sült, hozzá tesszük a félretett, feldarabolt paradicsomot. Ettől lesz egy pici szaftja. Amikor elkészült, kanállal beletöltögetjük a husit a paradicsomokba. Tálaláskor a tányér szélére kis kupacba tejfölt teszünk, középre kerül a töltött paradicsom, ha marad fölösleges töltetlék, ízlésesen mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése