2009. október 13., kedd

Recept: töltött paradicsom

Bizonyára mindenki volt már vendégvárás előtt. Ilyenkor egy csomó minden felmerül: bevásárlás, étel készítés, de mindenek előtt a menü összeállítása. A vendégektől függ mit is rakunk az asztalra, és az hány fogásból is áll. Lehet ez egy fogásos, kiadós pöri, de lehet könnyedebb, több fogásos variáció is. Az utóbbi verzióhoz ajánlanék egy kellemes kis előételt, aminél egyetlen egy dologra kell vigyázni, a vendéged ne egyen belőle túl sokat, mert igen laktató tud ám lenni. 


Töltött paradicsom


Hozzávalók:
paradicsom (kb 2X annyi, mint ahány főre készíted)
kb 35-40dgk darált hús

bors
1cs friss petrezselyem
tejföl
A paradicsomok tetejét levágjuk, majd belsejét kanállal kiszedjük, ezeket apróra vágjuk és félre tesszük. A darált húst pici olajon elkezdjük sütni, sóval borssal ízesítve. A petrezselymet levelekre tépkedjük, ha zsenge a szára, akkor az is mehet bele, apró darabokra szeleteljük, és hozzá keverjük a húshoz. Amikor már majdnem készre sült, hozzá tesszük a félretett, feldarabolt paradicsomot. Ettől lesz egy pici szaftja. Amikor elkészült, kanállal beletöltögetjük a husit a paradicsomokba. Tálaláskor a tányér szélére kis kupacba tejfölt teszünk, középre kerül a töltött paradicsom, ha marad fölösleges töltetlék, ízlésesen mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: