2009. november 13., péntek

juhtúróval töltött gomba



Ma munka közben, ebéd időben szóba került a sütés főzés....mit várunk három nő társaságában :) Egy rendkívül izgalmas , és nagyon egyszerű receptet hallottam:


Juhtúróval töltött gomba


Hozzávalók:
gomba (ha nagyobbacskák, akkor kb. 3-4db fejenként)
juhtúró (kb. 15-20dkg)
dió (kb. 5dkg)
fokhagyma
olaj


A gombákat megpucoljuk, a belsejükbe töltjük a juhtúrót /ha túl erősnek érzed a juhtúró ízét, egy kevés vajjal keverd össze/, a tetjüket pedig megszórjuk apróra, vagy karikára vágott fokhagymával, és apróra vágott dióval. Tepsibe tesszük őket, alájuk kevés olajat öntünk, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük őket. Mellé bármilyen husi, máj...tálalható. /Nálunk ma az utóbbi volt a kísérő/. 
Az áldozatok sütés előtt

kéccen vannak :)

Emmáé is...





2 megjegyzés:

kenci írta...

Tyűűűűűűű! Nagyon jól néz ki! Köszi az ötletet! Pussz!

Kata Román írta...

és ha tudnád milyen fincs volt....:)